Во моментов прелистуваш во IBLOGLEFT блог архиви за мај 2011 година.

Ударни вести

Пентагон размислува сајбер напади за да биде акти на војна: WSJ

GLEN @ 31 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Уште еден изговор за да се користи патриот act.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3655

Вистината за американската економија

GLEN @ 31 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Одличен analysis.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3654

Факти Од медицински канабис државите (NORML)

GLEN @ 31 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

(Комплетна приказна тука) Брзи факти за медицинска марихуана-членки: На 1,1-1.500.000 проценува и регистрирани медицинска марихуана пациенти во Америка се законски има право да му се посветам 17-24.000.000 канабис растенија и поседуваат 283-402 тони собрани пупки. Седумнаесет јурисдикции со медицинска марихуана опфати над 90 милиони Американци и 162 [...]

Повеќе на страница 3652

Во смена, Feds Целна врв Execs За здравство измама

GLEN @ 31 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

"Во случаите каде што претходно висок извршен е исклучена, таа индивидуа е обвинет за престап и на крајот или е осуден за или (изјасни) за виновен за кривично дело." Или купува гувернер на Флорида ... .Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3650

Џеферсон меморијал Флеш Моб уапсен за танц, протестирајќи судска одлука (видео)

GLEN @ 31 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Се движат по луѓе, ништо да се види тука. Тоа е само SS.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3649

Обама, Буш и Патриотскиот акт

GLEN @ мај 30, 2011 # Нема Коментари Сепак,

Голема читање, благодарам you.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3648

Авганистан војна IEDs Причина пренапони Во Двоен amputees Меѓу американските воени Рането

GLEN @ мај 30, 2011 # Нема Коментари Сепак,

Ова е тековен приказна, која не е приближно доволно покриеност. Затвори сите го надолу и се врати дома. Плативме премногу за премногу little.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3647

Училишни окрузи нација Спроведување Контроверзниот "пари на рака" Надоместоци

GLEN @ мај 30, 2011 # Нема Коментари Сепак,

Синови и ќерки на земјата треба да биде над шикозен мајка, татко и баба и дедо во лицето за она што тие го направиле за оваа земја. Shame.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3646

Хозе Guerena Убиени: Аризона полицајци пукаат поранешен маринец Во неуспешниот Пот Рација

GLEN @ 26 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

"Ништо за да ја видите тука, тоа е само на Св." Ова домашниот тероризам треба сериозна истрага, а некои одговорност .. одговорност. Кој сум јас kidding.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3645

Аризона поднесување тужба да се разјаснат медицинска марихуана акт

GLEN @ 24 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

"Јас нема да стои настрана додека државните службеници и просечната Arizonans дејствува со добра волја се несвесно се стави на ризик", преведувачка "Јас нема да толерира губење на исплати од мојот приватен затворски системи, кои лесно." Читање на член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3644

Рик Santorum 2012 претседателската кампања Стартување Наскоро

GLEN @ 24 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Пред да го изгуби, да се колку од тоа пари од донаторите како што can.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3643

Колеџ мајор поважна од Степен себе

GLEN @ 24 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Мора да ја сакаат американски приоритети наведени во длабока green.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3642

Губење на вашата работа како наставник во Куомо Њујорк

GLEN @ 24 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Остатокот увери дека јавното образование се уништени од страна на дизајнот. Како и сите други јавни непрофитни институции кои приватно претпријатие има своите око на со децении, ако лагите и поставување не работат, тие ќе се регулира тоа е неуспех. Смрт од страна на илјадници парчиња. Тоа ќе се започне со ваучери еднаквост кои покриваат основните трошоци. [...]

Повеќе на страница 3641

Го прослават честа причина за враќање на економска правда и вистинската вредност

GLEN @ 24 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Wow. Голема speech.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3640

Поместување Дома: Кога колеџ grads лице Несигурна иднина

GLEN @ 24 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Тие го чуваат велејќи дека либералите го обвинуваат секој друг, уште не сум ја видел било кој од нив да преземат одговорност за речиси уништува оваа земја. Ниту еден од нив ќе ја преземе одговорноста за катастрофалниот извршување на минатото републиканците, или дури и на проектот да бидат одговорни. Обширност на незнаењето и глупоста е неверојатен. Чиста износот [...]

Повеќе на страница 3639

Патриотскиот акт продолжување движи напред во Сенатот

GLEN @ 23 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Двете страни беа брзо да се продаде нашата 4 амандман право на приватност. Тоа беше спротивно да се види. Ранд Пол е осамен противник денес. Значи во oder да се задржи нашата приватност, ние треба да гласаат за еден дечко што ќе се елиминира ЕПА, ФДУ, јавно образование и сите социјални програми. ММЕ Кој прв? Каде што има [...]

Повеќе на страница 3638

Државниот просветен закони се фокусира на проширување Повелбите, за зајакнување на Ваучери

GLEN @ 23 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Првиот чекор за било реформа на образованието е да се направи пари одат каде децата се. Никој нема да го допре, бидејќи тие знаат дека неизбежно ќе се покажа како елитистички кои веруваат само на децата кои родителите направи доволно пари треба да бидат едуцирани, и оние кои не можат да си го дозволиме тоа треба да има втор [...]

Повеќе на страница 3637

Крајот на Daze

GLEN @ 23 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Јас би помислил ова е слично на извикувајќи "Пожар!" Во преполн театар, но тогаш повторно, ние не поседуваат било одговорност за било што повеќе. Покрај тоа, постои одредена група на луѓе кои се уште верува дека лековерни и слаб се фер game.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3636

Одделот за правда Обама ги принудува правни медицинска марихуана пациенти во недозволена пазар

GLEN @ 20 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Absolutely.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3635

Средната класа Американци попродуктивни, но заработуваат помалку: Извештај

GLEN @ 20 мај 2011 # Нема Коментари Сепак,

Тоа е она што се случува кога на продуктивноста долари се украдени од страна на Вол Стрит и корпоративни owners.Read член на HuffingtonPost

Повеќе на страница 3634

Лошо однесување го блокираше пристапот 78 обиди во последните 7 дена.