Напред, не назад.
IBLOGLEFT »Мислења за ознаката 'Фани"

Фани и Фреди; Друг пропис Неуспехот уште нема коментари

Уште еден депозит; Најскап во историјата.

Да, дури и поскапи од заштеди и заеми спас, кои чинат американските даночни обврзници за 124.600.000.000 $, кога сè беше кажано и направено. Дека помошта, патем, да доведе до некои од најголемите буџетски дефицити некогаш.

Можеме да го додадете ова спас на листата. Авиокомпании, финансиски гиганти, како и најновите милијарди во посета на погодената хипотека пазари. Овој, ќе ни (американските даночни обврзници) чини повеќе.

Многу повеќе.

"Денешната неопходно, но веројатно многу скапо акција за даночните обврзници е последица на регулаторните запоставување и на незаинтересираноста еден поширок политички систем да се земе од она што треба да се јасно се гледа како гнојна проблеми", рече Лоренс Х Самерс, кој како секретар за финансии за време на претседателствувањето на Бил Клинтон ја предупреди на монтажа проблеми на компаниите. - Вели Њујорк тајмс денес, 8 септември 2008 година.

Документи беа потпишани оваа недела дека ќе им овозможи на компаниите да пристапите 100 милијарди долари, секоја од нив.

Нешто ми нашите деца, и нивните деца, ќе се јаде многу грав и овес кажува ако нешто не е направено за недостатокот на вистинска регулатива во оваа земја. Нешто, до и вклучувајќи затвор време за оние кои се одговорни, и цврста регулатива систем на проверки и рамнотежи за нов систем кој ќе гарантира ништо од тоа некогаш се случува повторно.

Некој избега со стотици милиони долари, кога овие акции се стрча до 30-40 долари по акција, а потоа полета. Моја претпоставка е дека тие избегала со неа. Не за разлика од илјадниците луѓе кои ја создале оваа збрка да почне.

Почеток на страницата / Претплатете се на нови Записи (RSS)

Лошо однесување го блокираше 146 обиди за пристап во последните 7 дена.